Facebook           YouTube     Myspace     Soundcloud               Bokningsinfo

Medlemmar

Trummor

Frantic Five består av en brokig skara härliga personer vars primära mål är att spela och ha roligt tillsammans! Nuvarande lineup är:

 • Fredrik Holmström - Leadsång & Gitarr

  Fredrik Holmström - Leadsång & Gitarr

  Hösten 2012 letade bandet med ljus och lykta efter en ny leadsångare. Efter mycket om och men dök Fredrik upp, nyligen inflyttad till Stockhom från att tidigare bott i Pajala.

  Mer information inom kort...

 • Peter Matilainen - Trummor

  Peter Matilainen - Trummor

  Matilainen är bandets rock-räv. Han är från början skolad trummis som i mitten av 90-talet klev över till att enbart spela metal i olika former. Fram till sommaren 2010 spelade han i svenska punkrockbandet Faceoff (deras senaste skiva finns på Spotify). Med sina många år bakom trummorna finns det ingen rocklåt som Matilainen inte kan lyfta till skyarna med sina trummor!

  Matilainen lever efter filosofin att man aldrig kan ha för mycket saker att slå på vilket lett till att det inte direkt saknas symbaler och pukor "där bak". Live spelar han på ett trumset från Perl och symbaler från Paiste.

 • Charlie Ljungqvist - Bas & sång

  Charlie Ljungqvist - Bas & sång

  I början av 2011 anslöt sig Charlie till bandet. Han har tidigare spelat i en mängd olika konstellationer, både med eget material och i coverband. Bland annat spelade han och sjöng i Faceoff tillsammans med Matilainen.

  Uppvuxen med musiker i familjen med musiken ständigt närvarande gör honom till den som kanske är mest musikalisk av oss alla. Han har en grym känsla och med en bas i handen betyder det att det blir ett jäkla sväng!

  Charlie är kräsen när det kommer till sound och alltid ambivalent till vad han ska spela på. Just nu är det dock en Hagström HB-4 som får chansen live.

 • Peter Bånge - Leadgitarr

  Peter Bånge - Leadgitarr

  Bånge är grundaren av det som mot slutet av 2008 skulle komma att bli Frantic Five. Envis som få lyckas han få till de klurigaste riffen och solon som kastas mot honom. Detta kombinerat med sökandet efter "det perfekta soundet" och att han är perfektionist ut i fingerspetsarna gör att han inte ger sig förren han anser att låter precis som "det ska"!

  Bånge är bandets störste prylgalning med en prydlig samling gitarrer,för att nämna några; Gibson Les Paul Std (2002), Ibanez Les Paul Custom (1977), Fender Stratocaster (1996) och PRS Custom 22 (2009). Live spelar han på en Marshall JVM410H kopplad till dubbla Marshall 1961 Lead 4x12".

 • Rickard Lövgren - Gitarr & körsång

  Rickard Lövgren - Gitarr & körsång

  Rickard, som så många andra, började spela gitarr under högstadie-/gymnasietiden för att sedan inte röra gitarren på drygt 10 år. Efter lite tjat från Peter Bånge inhandlades en ny gitarr och de började spela tillsammans. Efter ytterligare övertalning började han sedan spela med bandet under 2008.

  Favoritgitarren är en Ibanez Les Paul Standard från 1977 modifierad med bland annat Tom Anderson-mikrofoner. Live spelar han på en Marshall JVM410H kopplad till dubbla Marshall 1961 Lead 4x12".