Facebook           YouTube     Myspace     Soundcloud               Bokningsinfo

Om Frantic Five

Frantic Five består av ett gäng grabbar från Strängnäs med väldigt olika musikalisk bakgrund, dock med samma brinnande musikintresse och kärlek till att stå på scen.

Sedan starten 2008 har det spelats på allt från privata 30-årsfester till afterski och festivaler. Gängets ursprungliga ambition att bara träffas och ha roligt i replokalen har växlats upp något till att nu ha kul med att komma ut och göra bra och proffsiga spelningar.

Läs om våra medlemmar, låtar och utrustning.

Historia

2006

Peter och Rickard i Visby hamn spelandes 'On Stage'... Peter Bånge får för sig att börja spela gitarr efter många års drömmande framför spel som "Quest For Fame" och "On Stage" som på senare år mynnat ut i det som numer kan ses som ett popfenomen i "Guitar Hero" och "Rock Band".

2007

Peter börjar tycka att det är lite trist att sitta själv hemma spelandes till gamla Maiden- och Metallica-plattor. Han slänger ut en fråga i bekantskapskretsen 'Replokalen' i Peters källare... om att börja spela lite tillsammans, bara på skoj. I riktig garage-anda så träffas gänget i Peters källare en gång i veckan för att spela och ha kul. Alla var mer eller mindre nybörjare eller hade inte hållit i ett instrument på över 10 år.

2008

Nu börjar det bli riktigt roligt och drömmar börjar formas om att kanske få stå på scen och spela någon Nya replokalen...dag. Gänget flyttar ur Peters källare och skaffar en riktig replokal. Ett band börjar formas och "Frantic Five" föds. Men med endast fyra låtar i repertoaren och som oprövat band är det svårt att få spelningar. För att få pröva vingarna löste de detta problem genom att helt enkelt anordna en fest. Premiären blev på midsommarafton 2008 där de spelade fyra låtar. Under året blev det ytterligare två spelningar.

2009

Frantic spelar för Silja Galaxy...I början av 2009 börjar det helt plötsligt komma in en hel del bokningsförfrågningar, även utanför bekantskapskretsen. Några medlemmar som var med i starten kände att det började bli lite för "seriöst" i och med att de skulle börja få betalt. Resultatet blev att det skedde lite förändringar i uppställningen och under årets alla spelningar började ett "riktigt" band ta form. Totalt gjordes det nio spelningar under 2009. Allt från små privata fester till spelningar öppna för allmänheten i Stockholms skärgård.

2010

Spelning från båt vid Linanäs...Nu börjar allt spelande ge resultat. Bandet har fått mer erfarenhet, har synts mer och det börjar låta riktigt bra. En kombination av detta kombinerat med proffsigt uppträdande och bra utrustning gör att spelningarna strömmar in. Under året kommer en ny basist in i bandet, den gamle tyckte att spelningarna började ta upp för mycket tid. Bandet gör en mindre turné i Stockholms skärgård och får en chans att visa upp sig i Sälen på en afterski.

2011

Spelning på Tokmunken i Strängnäs...I slutet av 2010 får bandet en ny leadsångare och arbetet med att repa in material påbörjas. Runt årskiftet 2010 spelas en demo in med fyra låtar. Under april månad kommer det in en ny basist då den förre ville lägga mer tid på att spela eget material i en annan uppsättning. Den nya basisten hade även varit leadsångare i sitt tidigare band vilket öppnar upp för andra låtar rent sångmässigt. Med två nya medlemmar under året valde bandet att vara rätt passiva gällande att boka spelningar. Mycket tid gick till att repa ihop uppsättningen och flesta spelningarna lades på hemmaplan. Under hösten skulle det dock ha spelats på Pub Anchor i Stockholm men detta var tyvärr tvunget att ställas in p.g.a. sjukdom.

2012

Scenen riggad och klar inför No Name MC SummerpartyFörsta halvan av året bjöds det på ett par riktigt bra spelningar med en mängd nytt material! Bandet fick bland annat möjligheten att spela på Bygget i Åre samt åter igen på No Name Summerparty i Strängnäs där de även stod för ljud och ljus till Sator kvällen innan sin egen spelning. Detta möjliggjordes genom att det under året inhandlades ny, top-of-the-line, ljus- och PA-anläggning. Vågar nog lova att Frantic Five nu är det coverband i Sverige med i särklass bäst anläggning. Under hösten gick dåvarande sångare och bandet skilda vägar vilket återigen startade jakten efter en ny sångare. Efter en del letande hittades en ny sångare och arbetet började (igen) med att repa in material vilket innebar att möjligheten att ta spelningar minskade.

2013

Inrepade med ny sångare börjar spelschemat fyllas till den grad att det snart är fullt. Kommer bli ett grymt år!